‘Benim adım üzüm’, bir bağcının yaşamını konu alıyor. İzmir Seferihisar Gödence köyünde yaşayan Erdoğan Sözer, bağlarıyla iç içe bir hayat sürüyor; asmalarına çocuklarından farklı davranmıyor.
Anadolu’da ilk yetişen meyvelerden üzümün hikayesine onunla tanıklık edeceğiz. Sorunları, ihtiyaçları, geçmişi, geleceği uzmanlardan öğreneceğiz.
Araştırması 1 yıl, çekimleri 2 yıl süren ‘Benim Adım Üzüm’ filminin eğlenceli kamera arkası görüntüleri.
Prof. Dr. Tayfun Özkaya
Ege Üniversitesi’nde Tarım Ekonomisi üzerine uzmanlaştı. Son yıllarda GDO’ya karşı mücadele ediyor, yerel tohumların korunması ve kırsal kalkınma konularında çalışıyor. Tarım Ekonomisi Derneği’nin başkanlığını yürütüyor. Birgün, Karasaban ve Yurt gazetelerinde yazıyor.
Çağatay Özcan Kokulu
Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı. Kooperatif örgütlenme ve yerelde kalkınma konularında uzman. Mayısın Gözyaşları ve İkisi Sanayide Çırak, Biri Kayıp kitaplarının yazarı.
Erdoğan Sözer
Gödence köyünde bağcılık yapıyor. Atalarından miras kalan bağ alanlarını koruyor. Küçük üretici olarak ailesiyle birlikte çiftçilik yapmaya devam edecek.
Prof. Dr. Ahmet Altındişli
Türkiye’de ve dünyada bağcılık ve ıslah denince ilk akla gelen isimlerden. Ege Üniversitesi’nde çalışmalarını yürütüyor. Çok sayıda yayın, bildiri, kitap ve araştırma projesine sahip. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği başkanı. Dünya bağcılığına yaptığı katkılar nedeniyle 2016’da Fransa Şövalye nişanıyla ödüllendirildi.
Birol Celep
Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı. Sultaniye üzümünü dünyanın her yanına ihraç eden birliğin başında.
Akay Ünal
Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü. Türkiye, yerkürede en çok asma çeşidine sahip ülke. 1400’ün üzerinde yerel çeşidi koruyan ve geliştiren enstitü, Trakya’daki enstitüyle birlikte Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana çalışmalarını sürdürüyor.
Dr. Mübeccel Topuzoğlu
Tariş Üzüm Satış Kooperatifleri Birliği Ar-Ge Müdürü. Ömrünü üzüme adayanlardan. Tariş’e bağlı üreticilerin kalite ve verimde üstün olmalarını sağlamakla sorumlu. O ve ekibi üzümün geleceğini hazırlıyor.
Adnan Çobanoğlu
Üzüm Sendikası genel başkanı. Çiftçi-Sendikasında örgütlenme sekreteri. Karasaban da köşe yazarı. Üzüm çiftçisinin örgütlenmesi ve bölgede yapılan enerji yatırımlarının zaraları konusunda çalışıyor.
Dr. Hakkı Çetin
‘Türkiye’de kırsal kalkınma sürecinde kooperatifçiliğin rolü’ konusunda doktora yaptı. Tariş zeytinyağı birliğinde genel müdür yardımcısı.
04 Şubat 2019
05 Şubat 2019
15 Şubat 2019
22 Mart 2019
03 Mart 2019
10 Mart 2019
18 Nisan 2019
21 Haziran 2019
18 Ekim 2019
14 Kasım 2019
İzmir Sanat Kültür Merkezi “GALA”
Menemen Uluslararası Tarımsal Araştırmalar Merkezi KFC
Buca Baptist Kilisesi
Urla Darüşşafaka Rezidans
Mersin ÇYDD
Antalya Lions Toplantısı
İFOD Galeri
Seferihisar İ.B.B Kültür Merkezi
2. Foça Uluslararası Arkeloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri
Tarihi Kemeraltı Lions toplantısı
Araştırma – Yapım:
Yönetmen:
Kamera – Kurgu:
Senaryo:
Danışmanlar:
Seslendirme:
Müzik:
Çeviri:
Nilgün Yanık Emiroğlu
Ramazan Emiroğlu
Ramazan Emiroğlu
Nilgün Yanık Emiroğlu
Tayfun Özkaya – Çağatay Özcan Kokulu – Macit Sonkan
Suha Çalkıvik
Kalan Müzik
Ufuk Betiner Önengüt
Filmin Türü:
Filmin Süresi:
Format:
Hedef Kitle:
Belgesel
43 dakika
1920 X 1080p 25 Fps
12 / 70 yaş